Boende

Boende.

Välkommen till vår gård och detta personliga boende för en till två personer i ett mysigt litet härbre på en av Åres äldsta bondgårdar, Benamsgården.

Härbret ligger på Benamsgården, vår släktgård med anor från 1600-talet. Gården ligger alldeles intill den gamla handelsleden mellan Sundsvall och Trondheim och erbjöd tidigt nattlogi för genomresande till häst. I takt med ”luftgästernas” intåg och järnvägens tillkomst var Benamsgården en av de första att erbjuda inkvartering. Gårdens djur betade upp mot Mörvikshummeln, och sommarladugården låg vid nuvarande Vm6ans dalstation, därifrån mina förfäder år 1954 byggde Sveriges första stollinbana, Stjärnbanan. Vill du veta mer om gårdens och Åres historia, följ med på en historievandring.

Åre har ett brett utbud när det kommer till aktiviteter och sevärdheter. Har du några funderingar så hjälper jag dig gärna med personliga tips och rekommendationer.

Info.

Boendet ligger 75 meter från Åre torg med närheten till såväl Åres natur med vandring och skidåkning, som till uteliv och shopping.

Litet och välplanerat i två plan med brant trappa. Utrustat med två separata sängar, toalett/dusch samt minikök för enklare matlagning.

Kommer vi inte överens om annat står gästen själv för sänglinne, handdukar och utstäd.

Härbret hyrs ut helvecka sö-sö, eller halvvecka to-sö / sö-to.

Incheckning sker från kl 15.00 och utcheckning senast kl 10.00. Vid behov finns förvaringsboxar för bagage att nyttja i Stationshuset.

Det är trångt på gården men en liten parkeringsplats finns att tillgå. Kommer du utan bil så ligger tågstationen endast 150 m bort.

Observera att boendet är litet och har en brant trappa till övervåningen, samt att köket lämpar sig bäst för enklare matlagning så som frukost.

Härbret ligger på vår gård och det är ej tillåtet att ha fest eller störa omgivningen under er vistelse. Boendet ligger mycket centralt och ljud från gatan kan förekomma.

Avbokningsvillkor: Avbokningar mer än 14 dagar före incheckningen är berättigade till full återbetalning, upp till 7 dagar innan ger 50% återbetalning. Du får ingen återbetalning vid avbokningar mindre än 7 dagar före incheckning.

Boende