GUIDNING

Guidning.

Åre som besöksort har under det senaste århundradet utvecklats i en rasande fart, och vad många inte vet är att mellan pompösa nybyggen, bubblande företagaranda och adrenalintörstande gäster, gömmer sig en liten bondby vid Åreskutans fot. Med stort hjärta för min hembygd där mina förfäder levt och verkat i generationer tillbaka, tar jag dig med på en upplevelse i Åres tid och rum.

Byguidning (Året runt)

Vi samlas vid Åre gamla kyrka och passerar sedan historiska platser som t.ex. Åregården, Åre Bergbana och Benamsgården. Promenaden är ca 1 km lång och tar ca 2 tim.

Mötesplats: Åre gamla kyrka

I Rahms spår (Året runt)

Från Åre torg promenerar vi upp till Hotell Fjällgården via historiska Rams väg. Vägen ner tar vi oss via Tottens by och Åre strand. För att slipa den värsta branten kan denna tur kortas ner och periodvis anpassas med transport i Åre Bergbana.

Mötesplats: Åre torg vid Åre Bergbana

Ko-stigen (Sommar)

Vi utgår från platsen där släktgårdens sommarfjös en gång låg. Via vår gamla ko-stig till fjälls tar vi oss sedan till anrika Buustamons Fjällgård, den fjällgård dit mina förfäder förr i tiden körde Åregäster med häst och släde. En promenad på ? km som avslutas med lunch eller fika i genuin miljö på Buustamon.

Mötesplats: Stjärnliftens dalstation

Liftguidning (Liftsäsong sommar/vinter)

Kan göras både till fots och med skidor/snowboard

Mörvikshummeln

Via liftarna på marker där mina förfäder tidigare levt och verkat tar vi oss till Mörvikshummeln. Till den, vid klart väder, vackra utsikten pratar vi Årehistoria och njuter av en kulinarisk lunch på Hummelstugan.

Mötesplats: Stjärnliftens dalstation

Rua

Från Vm8:ans dalstation tar vi oss med liften till bergstationen på Rua, VM-platån, där mina förfäder tidigare transporterade skidåkare med halvbandad jordbrukstraktor. Till den, vid klart väder, vackra utsikten pratar vi Årehistoria och njuter av en enastående lunch på La Gondola.

Mötesplats: Vm8:ans dalstation

Guidad cykeltur (Sommar)

Med elcykel tar vi oss till några av Åres historiska platser som Fjällgården, Tottens by och Åre strand. Turen tar 2 timmar och avslutas med fika på Åre Hembygdsgård.

Mötesplats: Enligt överenskommelse

Pris och Boka.

< 8 personer 6.000:- ex moms

8-14 personer 10.000:- ex moms

15-20 personer 12.000:- ex moms

Större grupper på förfrågan

Vid grupp-/konferensbokning maila förfrågan på hej@morrvikja.se. För privat guidning maila på hej@morrvikja.se eller håll koll på www.facebook.com/morrvikja/evenemang.

Guidad biltur (Året runt)

Med bil gör vi en utflykt till klassiska besöksmål i vår omgivning.

Halvdag

Biltur österut: Ristafallet, Åre Ljusfabrik, Undersåkers Charkuteri, Åre Chokladfabrik och Fröå Gruva.

Biltur västerut: Tännforsen, Karolinermonumentet, Åre Glashytta, Anna Cronhedens Galleri och Åre Hembygdsgård

Heldag med lunch på Bergstugan i Fröå.

Biltur österut: Ristafallet, Åre Ljusfabrik, Undersåkers Charkuteri, Åre Chokladfabrik och Fröå Gruva.

Biltur västerut: Tännforsen, Karolinermonumentet, Åre Glashytta, Anna Cronhedens Galleri och Åre Hembygdsgård